Snabb citrussorbet

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

God syrlig sorbet

Ingredienser

  • 1 msk gelatinpulver
  • 3 3/4 dl kallt vatten
  • 1 1/4 kokande vatten
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 1/2 dl färskpressad juice av citron, apelsin grapefrukt eller lime, eller en kombination av alla 3
  • Instruktioner

    1. Rör ut gelatinet i 1 1/4 dl av det kalla vattnet i en mellanstor kastrull. Låt stå ca 10 minuter. Tillsätt det kokande vattnet och rör på svag värme tills gelatinet löst sig.
    2. Tillsätt sockret och rör tills sockret löst sig det får inte koka. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt resten av det kalla vattnet och sila ner citrussafterna. Kyl blandingen i kylen.
    3. Häll blandingen i frysformar och frys ca 2-3 timmar till den nätt och jämnt stelnat.
    4. Servera sorbeten i kulor eller klisor i höga kylda glas. Garnera gärna med strimlat citrusskal.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben