Snabb färscurry

Serverar: 4 portioner

Med en burk garam masala och curry blir det lite indisk prägel på snabb vardagsmaten.

Ingredienser

  • 1 hackad lök
  • 1 msk rapsolja
  • 400 g lamm- eller nötfärs
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk curry
  • 1 burk färdig tomatsås (ca 500 g )
  • 1–2 dl vatten
  • 4 skalade och tärnade potatisar
  • 2 dl frysta ärter
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • TILL SERVERING
  • 2 msk mandelspån
  • 2 stora indiska naanbröd eller 4 pitabröd
  • Instruktioner

    Fräs löken i olja. Tillsätt färsen och kryddorna och låt köttet steka klart. Häll i tomatsås, vatten och potatistärningar, låt sjuda under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 min. Späd ev med mer vatten. Tillsätt ärter och smaka av med salt och peppar (och ännu mer garam masala). Rosta mandelspån i torr stekpanna, strö över grytan. Strö eventuellt över hackad salladslök eller koriander. Servera med varmt bröd.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben