Snabb filégryta

Serverar: 4 portioner

Man kan göra den här grytan också på lammfilé.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk dragon
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1msk senapsfrön
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Maizenaredning för ljusa såser
  • 1 dl gröna oliver
  • Instruktioner

    1. Skär filén i skivor. Blanda grädde och buljong med senap, dragon, soja, senapsfrön, salt och peppar i en gryta.
    2. Sjud 5-10 minuter och red med lite maizena.
    3. Fräs köttet i en stekpanna så att det får lite färg. Lägg över i en gryta. Låt puttra ihop en stund.
    4. Tillsätt oliverna och servera med pasta eller ris.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben