Ett recept från Buffe som jag testat ett par gånger. Får väl egentligen inte kallas fudge men jag tycker den är ett mycket bra alternativ och manslipper kultest mm.
Kanon god och så enkelt och snabbt!!
Ingredienser
350g mörk choklad gärna lite bättre kvalitet
1 burk kondenserad mjölk (ca 400g)
25 g smör
150g pistagenötter eller andra nötter tex rostade hasselnötter eller cashew
Instruktioner
- Hacka chokladen och smält tillsammans med den konsenserademjölken under omrörning.
var försiktig så att du inte värmer för mycket så att den tjocknar förmycket.
Tillsätt smöret och rör till en blank smet.
Hacka nötterna mellangrovt och häll i. Väljer du att ta hasselnötter istället, rosta dem i ugn innan!
Bred ut smeten på bakplåtspapper i två formar á 15*20 (alt en stor).
Låt svalna.
Skär i lagom biter.
- Jag tycker den är som godast efter ett par dagar i kyl alt i frysen för att sedan tas fram och skäras. Den blir då mer gryning, precis som fudge ska vara..
Liknande recept
Kommentarer (2)
Hjälp! Fudgen är efter tre timmar i kyl fortfarande helt rinnig. 350 g chokald helt åt skogen eller går det att rädda? /Pernilla
Gjorde denna fudge i går kväll fast utan nötter. Blev hur bra som helst!! Jättegod. Denna får vara med vid julgodisbaket i år! Maggan