Snabb grönsaksgryta

Serverar: 4 portioner

Den smakar bra, är lätt och snabb att göra och är dessutom enormt hälsosam - en grönsaksgryta du måste prova!

Ingredienser

  • 500 g fast potatis
  • 1 stor gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2½ dl grönsaksbuljong eller fond
  • 3 små morötter
  • 2 fänkålstånd
  • 2 röda paprikor
  • 300 g djupfrysta ärter
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ½ knippa färsk mejram
  • Instruktioner

    1. Skala, skölj och tärna potatisen. Skala och hacka löken. Smält matfettet i en stor stekpanna och fräs löken glansig. Tillsätt potatistärningar och buljong och koka upp. Lägg på lock, sänk värmen och sjud i 15 minuter.
    2. Skala, skölj och tärna morötterna under tiden. Skölj fänkålen, skär bort rotfästet och stammen och lossa bladen. Skiva dem fint.
    3. Dela paprikorna och kärna ur dem. Skölj halvorna noga och strimla dem. Rör ner grönsaker, ärter och crème fraiche i potatisblandningen, smaka av med salt och peppar. Låt koka upp och småkoka under lock i 5 minuter.
    4. Skölj och skaka mejramen torr. Hacka den fint och blanda ner den i grönsaksgrytan.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben