Den smakar bra, är lätt och snabb att göra och är dessutom enormt hälsosam - en grönsaksgryta du måste prova!
Ingredienser
500 g fast potatis
1 stor gul lök
2 msk smör eller margarin
2½ dl grönsaksbuljong eller fond
3 små morötter
2 fänkålstånd
2 röda paprikor
300 g djupfrysta ärter
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm peppar
½ knippa färsk mejram
Instruktioner
- Skala, skölj och tärna potatisen. Skala och hacka löken. Smält matfettet i en stor stekpanna och fräs löken glansig. Tillsätt potatistärningar och buljong och koka upp. Lägg på lock, sänk värmen och sjud i 15 minuter.
- Skala, skölj och tärna morötterna under tiden. Skölj fänkålen, skär bort rotfästet och stammen och lossa bladen. Skiva dem fint.
- Dela paprikorna och kärna ur dem. Skölj halvorna noga och strimla dem. Rör ner grönsaker, ärter och crème fraiche i potatisblandningen, smaka av med salt och peppar. Låt koka upp och småkoka under lock i 5 minuter.
- Skölj och skaka mejramen torr. Hacka den fint och blanda ner den i grönsaksgrytan.
Liknande recept
Kommentarer (0)