Snabb gulaschsoppa

Serverar: 4 portioner

En god och enkel soppa. Går snabbt att tillaga och är utmärkt att förbereda!

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 2 msk smör
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 palsternacka
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 3 potatisar
  • 7 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar, glutenfria
  • 3/4 msk kumminfrön
  • ½ tsk salt
  • Garnering
  • Finhackad persilja
  • Servering
  • Baguette, glutenfri
  • Instruktioner

    1. Fräs färsen i smöret i en kastrull. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Vänd ner lök, vitlök, chili, tomatpuré samt paprikapulver och låt allt brynas försiktigt ca 2 minuter.
    2. Skala och skär morot, palsternacka och potatis i bitar. Kärna ur och dela paprikan. Blanda ner rotfrukter och paprika i röran och stek i ca 2 minuter. Tillsätt vatten, buljong, kummin och salt. Låt soppan sjuda under lock ca 15 minuter. Rör ner finhackad persilja.
    3. Garnera med persilja och servera tillsammans med baguette.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben