Snabb jordgubbs- och basilikaglass

Serverar: 6 portioner

Passa på att frossa i jordgubbar när de är som bäst. Frys, mixa och njut! Basilika sätter fräsch smak på denna jordgubbsglass som är gjord på yoghurt.

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 2-3 msk flytande honung
  • 1 lime, saft och finrivet skal
  • 2 dl grekisk yoghurt eller sojayoghurt med vaniljsmak
  • 2-3 msk hackad basilika
  • Tillbehör
  • Jordgubbar
  • Basilikablad
  • Instruktioner

    1. Snoppa jordgubbarna och halvera dem. lägg dem i frysen tills de är till hälften infrysta. Mixa jordgubbarna i en mixer och tillsätt honung, limesaft och -skal, yoghurt och hackad basilika.
    2. Ät genast eller ställ den i frysen i ½-1 timme. Servera med extra jordgubbar och basilika.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben