Snabb kålpudding med öl

Serverar: 4 portioner

Här går det undan, men lika god som en som står i ugn 1 timme.

Ingredienser

  • 600 g blandfärs
  • 1ägg
  • 1rödlök
  • 1klyfta vitkål
  • 1msk sirap
  • 0.5 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 1klick smör
  • 1dl öl
  • 1buljongtärning
  • Instruktioner

    Finhacka löken och strimla vitkålen fint. Blanda med köttfärsen. Salta, peppra och blanda i sirapen, ägget och vattnet. Smält en klick smör i panna, och häll i all köttfärs som en stor kaka. Platta till. Stek på båda sidor, vänd gärna med hjälp av en tallrik. Häll ölen i en kastrull, smula i en buljongtärning och koka upp. Häll över kålpuddingen, sätt på ett lock och låt småkoka tills puddingen är klar Servera med saltgurka, lingon och kokt potatis.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben