Snabb kålpudding

Serverar: 4 portioner

Vid tidsbrist är den här kålpuddingen tacksam att tillaga och god att äta...

Ingredienser

  • 500 g Scan blandfärs
  • 400 g vitkål
  • 1 gul lök
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk mejram
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk ättika
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Skär kålen i bitar och förväll i saltat vatten i några minuter. Låt kålen rinna av och stek den sen i smör tillsammans med skivad lök.
    2. När kålen börjar få färg tillsätt sirap, ättika och kryddorna. Stek vidare nån minut.
    3. Blanda färsen med salt och ägg.
    4. Blanda ner färsen i kålen och ugnsbaka i 200 grader i ca 20 minuter.
    5. Häll grädden över kålpuddingen när 5 minuter återstår. Servera kålpuddingen med kokt potatis, lingonsylt och saltgurka.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben