Snabb kålpudding
Serverar:
4 portioner
Vid tidsbrist är den här kålpuddingen tacksam att tillaga och god att äta...
Ingredienser
500 g Scan blandfärs
400 g vitkål
1 gul lök
2 msk sirap
1 tsk mejram
1 tsk timjan
1 msk ättika
1 tsk salt
2 ägg
1 dl grädde
Instruktioner
Skär kålen i bitar och förväll i saltat vatten i några minuter. Låt kålen rinna av och stek den sen i smör tillsammans med skivad lök.
När kålen börjar få färg tillsätt sirap, ättika och kryddorna. Stek vidare nån minut.
Blanda färsen med salt och ägg.
Blanda ner färsen i kålen och ugnsbaka i 200 grader i ca 20 minuter.
Häll grädden över kålpuddingen när 5 minuter återstår. Servera kålpuddingen med kokt potatis, lingonsylt och saltgurka.
Liknande recept
Kålpudding
4.3
1 h 30 min
6-8
10
Snabb Tom Kah Gai
4.4
4
3
Snabb falukorvspanna
4.2
35 min
4
68
Snabb Kycklinggryta Med Tomat Och Basilika
3.5
30 min
4
1
Snabb delikatesspanna
4
Kålpudding på Vegetariskt vis med Gräddig Kantarellsås & Gratinerat Potatismos
4
4
2
Snabb smörgåstårta
5
30 min
6-8
1
Snabb och god kalaskyckling
5
4
1
Snabb fiskpanna
3.5
10 min
2-3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!