Snabb köttfärsstubbe

Serverar: 4-6 portioner

Enkel och god vardagsmat

Ingredienser

  • 400-500 g blandfärs
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 1 pak fransk löksoppa (pulver)
  • 2 msk senap
  • 275 g kavlad smördeg
  • 2 äggulor
  • 1 liten rödlök
  • 3 tomater
  • 1 stor paprika
  • 1 dl färdig vinägrettdressing
  • 150 g fetaost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda färs, créme fraiche, pulversoppa och senap. forma till en limpa
    2. Lägg ut smördegen. pensla kanterna med äggula. Rulla in färsen i smördegen, tryck ihop ändarna och vik under. Lägg rullen på en smord plåt, gör tre hål på ovansidan och pensla med äggula. Tillaga i nedre delen av ugnen i 25 minuter.
    3. Finhacka rödlöken, strimmla paprikan, skär tomaterna i tärningar och blanda med vinägretten. fördela salladen på tallrikar, smula på feteost och lägg bitar av köttfärslimpan överst.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben