Snabb krabbfisk

Serverar: 4 portioner

Gott och snabbt är det här...

Ingredienser

  • 500-600 g fiskfilé, t ex torsk eller sej
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 burk 175 g salladskrabba eller crabsticks
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 msk chilisås
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 2 krm chilipulver
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Skär färska fiskfiléer i bitar eller det något tinade fiskblocket i 2 cm tjocka skivor.
    3. Lägg fisken i en smord ugnssäker form och salta och peppra den. Blanda crème fraiche, krabba och mjöl. Smaksätt med chilisås och kryddor.
    4. Fördela blandningen över fisken.
    5. Tillaga i ugn i ca 30 minuter. Servera med t ex kokt potatis och sallad.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (2)

    farmoringer 31 maj 2008

    Tack för ett gott och enkelt recept..Förstår att man kan ändra smaken på cremefraichen i all oändlighet../ Inger

    tomisi 12 augusti 2009

    Jag tillsatte lite riven västerbottenost i creme fraicheblandningen och tog bort mjölet, supergott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben