Snabb kycklingpaj

Serverar: 4 portioner

Färdiggrillad kyckling eller kycklingrester passar fint till paj. Komplettera med bacon och ananas så blir det extra gott!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 msk kallt vatten
  • 1 msk finhackad persilja
  • Fyllning
  • 1½ dl riven lagrad ost
  • 2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • ½ grillad kyckling
  • 150 g tärnad bacon
  • 1 burk, 467 g ananasringar
  • 250 g cocktailtomater
  • Dekoration
  • ½ paprika
  • 1 liten purjolök
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 225 grader:
    2. Kör mjöl och smör och den hackade persiljan på högsta hastigheten en kort stund tills matfettet är finfördelat. Häll i vattnet, arbeta samman till en boll. Svep in i plast och låt vila kallt 30 min innan degen bakas ut.
    3. Klä en rund pajform med diameter 22-24 cm med degen. Förgrädda pajskalet 10 min mitt i ugnen.
    4. Blanda ost, mjölk och ägg. Häll äggblandningen i pajskalet. Bred ut kycklingköttet och dela i minder bitar. Lägg kycklingkött och bacon i pajformen. Dela ananasringarna och lägg dem samt tomaterna utmed pajens kant. Grädda mitt i ugnen ca 30 min tills pajen stannat och fått vacker färg.
    5. Strimla paprika och purjolök och lägg grönsakerna mitt på pajen.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben