Snabb kycklingrätt

Serverar: 4 portioner

På bara 30 minuter kan du ha denna underbara kycklingrätt färdig.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 1 rotselleri , slalad och riven
  • 1 gul lök , skivad
  • 1 röd paprika , strimlad
  • 1 vitlöksklyfta , finhackad eller pressad
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk torkad basilika
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 2 msk riven ost
  • Instruktioner

    1. Hetta upp 1 msk olivolja på medelvärme och stek kycklingfiléerna i 10 minuter, vänd dem en gång. Lägg filéerna på ett fat och täck över med aluminiumfolie för att hålla dem varma.
    2. Hetta upp resten av olivoljan i stekpannan. Tillsätt rotselleri (själv tar jag hellre palsternacka), lök och röd paprika. Sätt ner till låg värme. Bryn under omrörning tills grönsakerna är mjuka, ca 5 minuter. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare i en minut.
    3. Tillsätt buljongen till stekpannan och höj till medelvärme. Sjud tills nästan all vätska har kokat bort, cirka 5 minuter. Blanda ner senap, basilika och svartpeppar. Vänd ner kycklingfiléerna i stekpannan.
    4. Sätt på ugnens grill. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och lägg kycklingen ovanpå. Strö över osten och gratinera i ugnen ca 10 cm från värmen tills osten har smält, ca 5 minuter. Servera genast.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben