Snabb mangoglass med kokos- och limeströssel

Serverar: 4 portioner

Med fryst mango hemma är det enkelt att trolla fram en snabb vardagsdessert. Mixa med lite tjock yoghurt, limejuice och florsocker så har du en fräsch ”glass” på nolltid. Kokos- och limeströsslet är inte nödvändigt, men det lyfter smaken ett extra snäpp.

Ingredienser

  • 1/2 dl riven kokos
  • Finrivet skal av 1 lime
  • 1 paket fryst tärnad mango (à 250 g)
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • Färskpressad juice av 1 lime
  • 4 msk florsocker
  • Instruktioner

    Rosta kokosen i en torr, het stekpanna ca 1 minut. Låt svalna. Blanda med limeskalet. Mixa mango, matyoghurt, limejuice och florsocker till en slät glass med mixerstav eller i en liten matberedare. Lägg upp i skålar. Toppa med kokos- och limeströssel. Servera genast.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben