Snabb moussaka

Serverar: 4 portioner

En grekisk klassiker som oftast görs med lager av färs och aubergineskivor. Här är det en förenklad version av hackad aubergine som lagt som ett täcke. Snabbt, enkelt och supergott! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • Olivolja
  • 500 g sojafärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk mald kanel
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater, á 400 g
  • 2 auberginer, ca 300 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Fräs sojafärsen i olivolja tills den får färg. Låt löken fräsa med i några minuter. Krydda med kanel, oregano, salt och svartpeppar. Rör ner tomatpuré och krossade tomater. Låt bubbla på i 5 minuter.
    3. Häll ut färsröran i botten på en gratängform. Tärna auberginerna och stek den gyllenbruna i generöst med olivolja. Sprid ut auberginetärningarna över färsen.
    4. Gratinera i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben