Baka en god müslikaka som inte behöver jäsa. På mindre än en halvtimme kan du njuta av ett gott och nygräddat bröd. Müsli i brödet gör det extra gott och smakrikt.
Detta bröd är godast att servera nygräddat.
Ingredienser
5 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g smör, rumsvarmt
1 msk honung
2½ dl mjölk
1 dl müsli, valfri sort
Garnering
1 msk müsli
Instruktioner
Sätt ugnen på 230 grader.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Nyp ihop det med smöret. Tillsätt honung och mjölk och rör ihop allt till en kladdig deg. Blanda sist ner müsli i degen.
Tryck ut degen till en rundel, ca 2 cm tjockt, på en plåt med bakplåtspapper. Skär den i 6 tårtbitar. Strö över müsli. Grädda brödet mitt i ugnen i 15-17 minuter. Låt det svalna på plåten.