Snabb müslikaka i tårtbitar

Serverar: 6 portioner

Baka en god müslikaka som inte behöver jäsa. På mindre än en halvtimme kan du njuta av ett gott och nygräddat bröd. Müsli i brödet gör det extra gott och smakrikt. Detta bröd är godast att servera nygräddat.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 msk honung
  • 2½ dl mjölk
  • 1 dl müsli, valfri sort
  • Garnering
  • 1 msk müsli
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 230 grader.
    2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Nyp ihop det med smöret. Tillsätt honung och mjölk och rör ihop allt till en kladdig deg. Blanda sist ner müsli i degen.
    3. Tryck ut degen till en rundel, ca 2 cm tjockt, på en plåt med bakplåtspapper. Skär den i 6 tårtbitar. Strö över müsli. Grädda brödet mitt i ugnen i 15-17 minuter. Låt det svalna på plåten.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben