Lätt och snabb att göra, och så god! Det är ett gammalt laxpuddingrecept vi piffat upp lite grand. Omtyckt allt-i-ett vardagsrätt som funkar utmärkt i matlådan dagen efter.
Ingredienser
10-12 normalstora potatisar
700-800 g fiskfilé (torsk, lax el. likn.)
5 ägg
5 dl mjölk
3 tsk hummerfond
3 msk hackad dill
Salt
Peppar
Instruktioner
- Koka potatisen och kyl ner den. Skala och skiva den.
- Sätt ugnen på 225º.
- Skär fisken i mindre bitar. Vispa ihop ägg, mjölk och hummerfond.
- Lägg hälften av den skivade potatisen i botten på en smord ugnsform. Salta lätt och strö över hälften av dillen. Därefter all fisk, resten av dillen och salta lätt igen. Toppa med potatisen som är kvar och häll över äggröran.
- Sätt in i mitten av ugnen i ca 40 minuter (beror lite grand på vilken fisk det är).
Liknande recept
Kommentarer (0)