Snabb och god limpa

Serverar: 1 portioner

Tid: 2 timmar

Gott bröd som går snabbt att blanda ihop. Ingen jäsning gör att du snart har nybakat bröd på bordet.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ¼ dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågsikt
  • ½ dl vetekli
  • 1 ½ dl rågkross
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 ¼ dl sirap
  • 6 dl filmjölk
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt sirap och filmjölk och rör hastigt ihop degen.
    2. 2. Fyll en stor brödform med smet till maximalt 2/3 av formens volym. Grädda limpan i 175 graders ugnsvärme i 80-100 minuter. Täck med folie om brödet får för mycket färg.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben