Snabb och smaklig kycklingpasta - på känn.

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Blev det kyckling över från förra måltiden? Matlagningsgrädde och lite färska kryddor i kylen? Bra, då kan du sno ihop en smarrig kycklingpasta enligt det här receptet. Snabbt, enkelt - och väldigt gott.

Ingredienser

  • 2-3 dl pasta
  • 200 g kyckling
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk Sambal Oelek
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 msk färskriven parmesan
  • 1/2 kruka färsk koriander
  • Japansk soja
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Läs hela beskrivningen först så du planerar måtten lämpligt. De angivna måtten är bara riktmärken.
    2. Häll vatten i en wok eller djup stekpanna (mängd beroende på hur mycket pasta som ska kokas). Häll i salt, svartpeppar, japansk soja, hönsbuljong, Sambal Oelek. Det ska smaka starkt och rätt salt. Om det kantrar, slå av lite vätska och häll på nytt vatten.
    3. Häll i pasta. Skruvar, gnocchi, snäckor eller liknande former funkar bäst.
    4. Koka tills pastan är nästan klar och vattnet reducerats till ett par deciliter.
    5. Strö över paprikapulver och slå på ett par deciliter matlagningsgrädde. Det ska vara rejält blött, men inte soppa.
    6. Lägg i tillagade kycklingbitar. Grillade, kokta, whatever. Klipp över en god andel färsk koriander. Ta basilika eller oregano istället om du inte gillar koriander.
    7. Låt det puttra tills allt vatten förångats.
    8. Strö över och rör försiktigt ned grovt riven parmesan.
    9. Servera med ett glas mustigt rödvin.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben