Snabb plommonpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 35 minuter

När trädgården dignar av plommon - här är ett enkelt och snabbt recept att använda plommonen till.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 175 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • Fyllning
  • Plommon
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, rör ihop det med de andra ingredienserna och tryck ut i normalstor, rund pajform.
    2. Dela plommonen på mitten och avlägsna kärnan. Lägg plommonen med den rundade sidan (den med skalet kvar) uppåt på hela pajdegen. De ska ligga så tätt det går. Sikta över sockret blandat med potatismjölet (för att det inte ska bli för "blött") och ställ in i ugnen.
    3. Grädda i 200 grader ca 20-25 minuter, tills den fått fin färg.
    4. Serveras ljummen med vaniljglass.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben