Snabb tiramisù

Serverar: 4 portioner

Efterrätten står sig fint i kylen under middagen. Den bör intagas i små portioner eftersom den är ganska mäktig. Mandelbiskvierna som är klassiska till nyponsoppa kan faktiskt användas till många olika desserter de har god mandelsmak och är lätta att få tag på. Mascarpone är en italiensk färskost som har en mild, fin smak.

Ingredienser

  • 2 dl små mandelbiskvier, från påse
  • 3 msk starkt kaffe, helst espresso
  • 0,5 dl Kahlúa
  • 1 dl vaniljsås, Kelda
  • 100 g mascarponeost
  • 0,5 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Lägg mandelbiskvierna i en skål häll över kaffe och Kahlúa. Låt stå och dra några minuter.
    2. Vispa vaniljsåsen fluffig. Rör samman mascarpone med lite av vaniljvispen och tillsätt sedan resten.
    3. Lägg hälften av mandelbiskvierna med lite av kaffe- och kahlúalagen i botten på små glas eller koppar. Lägg i hälften av ostkrämen och resterande mandelbiskvier och lag. Toppa med ostkräm och sikta över rikligt med kakao.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (2)

    Maahl 28 februari 2009

    Blev smarrigt värre, jag använde några skorpor som jag bakat själv som hade blivit alldeles för hårda. Bankade dom i morteln sen fick dom ligga och dra läänge i kaffet och kalhuan. Blev förvånansvärt gott till slut! Enkelt också.

    fredrikopetra 12 september 2009

    Vi gjorde dessa till min svärfars 65årsdag. Mycket uppskattat. Vi gjorde dem 24 timmar innan de skulle ätas och de vann på denna väntan i kylskåpet. En klar 5

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben