Snabb Tuppkaka

Serverar: 10 portioner

En snabbgjord kaka som inte ska vispas. Servera med vaniljglass, vaniljvisp eller grädde...

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1 dl mandel hyvlad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smörj och bröa en form, cirka 22 cm i diameter.
    3. Blanda samman ägg, socker och vetemjöl i en bunke. Det ska inte vispas, bara röras så att allt blandas väl.
    4. Häll upp i formen och hyvla smöret med osthyvel eller klicka det över kakan.
    5. Strö över flagad mandel och grädda kakan i mitten av ugnen i 15-17 minuter.
    6. Det ska bli som en tunn ljus hinna på ytan när kakan är klar.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben