Snabb vårgrön pasta med rökt lax och broccoli

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 liten gul lök, finhackad
  • Ca 250 g rökt lax, strimlad
  • Olivolja
  • 1 citron
  • Ev 1 dl vitt vin
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 broccolistånd alternativt 2 nävar sockerärtor
  • 500 g pappardelle (pasta)
  • 1 chilifrukt, urkärnad och strimlad
  • Instruktioner

    1. Fräs löken glansig i lite olja, tillsätt sedan laxen och stek försiktigt tills den ljusnar. Riv över lite citronskal, pressa över saften och tillsätt eventuellt vitt vin. Peppra generöst med kvarn.
    2. Låt puttra ihop i 5 min, tillsätt grädden och låt puttra medan pastan kokar al dente (med tuggmotståndet kvar). Släng i broccolibuketterna eller sockerärtorna i pastavattnet mot slutet.
    3. Blanda såsen med den avrunna pastan i en skål.
    4. Strö över lite chili och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben