Snabba laxen

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Det har väl inte undgått någon att jag gillar lax. Här kommer hur som helst ytterligare ett recept med denna goda fisk.

Ingredienser

  • 1 knippe färsk sparris
  • 1 msk smör
  • 4 portionsbitar laxfilé (tinad, fryst går bra)
  • 150 g fetaost el. mozzarellaost
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1½ dl crème fraiche
  • Ciselerat citronskal
  • Färsk dill
  • Instruktioner

    Ansa sparrisen och fördela den i en smord ugnsform och klicka över smöret. Lägg laxfilén ovanpå. Mixa ost, rivet citronskal och crème fraiche. Bred ut blandningen över laxen. Tillaga mitt i ugnen i 225 grader, 15-20 min tills fiskköttet är fast. Garnera med ciselerat citronskal och dill. En sallad och kokt potatis är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben