Snabbakad goding

Gluten- och laktosfritt

Ingredienser

  • ½ dl Fibrex
  • 1 dl havregryn
  • 6 dl glutenfritt mjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl god yoghurt (går med yofu)
  • 3/4 dl sirap
  • Dadlar
  • Linfrö
  • Solroskärnor eller annat gott
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra ett stekfat. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda ner yoghurt och sirap. Rör ihop till en smet med träslev. Klicka ner smeten i formen och släta ut den lite. Grädda i mitten av ugnen i 30 min. Låt svalna under duk.
    2. Om en vanlig, avlång brödform används är gräddningstiden 60 min i nedre delen av ugnen.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2
    1
    30 min
    50
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben