Snabbakat rågsiktsbröd med grahamsmjöl, filmjölk och härliga brödkryddor.
Det blir 1 bröd.
Ingredienser
5 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk malen brödkrydda
½ dl ljus sirap
4 dl filmjölk
Instruktioner
- Ugn 175°
- Smörj en avlång bakform som rymmer 1 ½ liter.
- Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt sirap och filmjölk och rör snabbt samman till en slät deg.
- Klicka ut den lösa degen jämt i formen.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
- Stjälp upp det nygräddade brödet ur formen och låt det svalna inlindat i bakduk.
- Lycka till! Njut av hembakat bröd!
Liknande recept
Kommentarer (10)
Välldigt lätt att göra jag gjorde dubbelsats, men nästa gång skall jag tästa med ha i lite linfrön.
Sånt här bröd bakar jag ofta, både med och utan gluten och att ha i linfrön förhöjer helt klart resultatet tycker jag! Man kan även ha i andra frön, nötter och torkad frukt om man vill. Enkelt och gott bröd med många variationsmöjligheter alltså!
Hej! Jag bor utomlands och har ej tillgång till fijmjölk, kan man använda vanlig mjölk, yoghurt eller vatten som degvätska istället?
Hej! Senast så bakade jag det på a-fil. Jag tror att det går lika bra att baka med yoghurt Lycka till med brödbaket!
Hej! Senast så bakade jag med a-fil Jag tror att det går bra att baka med yoghurt Lycka till med brödbaket!
Hej om man vill blanda i russin, hur mycket är en lagom mängd till detta recept?
:)Hej! Jag har inte bakat mitt Snabbakat rågsiktsbröd med russin i Men jag tror att det blir bra med ½-1 dl russin Lycka till! Mvh Ros
Hej! För mig som aldrig lyckas med jästbröd verkar detta vara ett jättebra recept. TACK.
Kan man baka detta bröd dagen innan?
Det hoppas jag!