Snabbakat fullkornsbröd

Fullkornsbröd med mycket nyttigt i Det blir två bröd av detta recept

Ingredienser

  • 75 g hasselnötter
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 ½ dl grovt rågmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2 dl rågkross
  • 2 dl havrekli
  • 1 dl kruskakli
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl russin
  • 5 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 liter mild naturell lättyoghurt
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Grovhacka hasselnötterna. Blanda samman med resten av de torra ingredienserna i en stor bunke.
    3. Blanda sirap och yoghurt, och rör ner i mjölblandningen. Rör om ordentligt. Fördela smeten i två smorda och bröade 1 ½ liters bakformar.
    4. Grädda bröden i nedre delen av ugnen, ca 1 timme och 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    1 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben