Färsk sparris är gott men du kan naturligtvis ersätta den med fryst eller kombinera med haricots verts eller andra gröna grönsaker.
Ingredienser
400 g grön sparris, färsk eller fryst
250 g lasagneplattor, färska
1 burk färdig tomatsås, à 400-500 g
1 st basilika, kruka
200 g getost
Instruktioner
Ansa den färska sparrisen eller tina den frysta. Koka upp lättsaltat vatten i en vid kastrull. Lägg i färsk sparris och sjud 2 minuter, tillsätt lasagneplattorna och koka ytterligare 3 minuter. Fryst, tinad sparris läggs i på samma gång som lasagneplattorna.
Koka upp såsen i en vid gryta. Hacka hälften av basilikan och blanda i tomatsåsen.
Vänd ner lasagneplattor och sparris i såsen, lägg upp i ugnssäker form eller på ugnssäkra tallrikar.
Sätt ugnen på grill och högsta värme. Lägg en skiva
getost på varje portion eller smula över osten. Gratinera högt upp i ugnen 3-5 minuter, tills osten får färg.