Snabbfixad lasagne

Serverar: 4 portioner

Färsk sparris är gott men du kan naturligtvis ersätta den med fryst eller kombinera med haricots verts eller andra gröna grönsaker.

Ingredienser

  • 400 g grön sparris, färsk eller fryst
  • 250 g lasagneplattor, färska
  • 1 burk färdig tomatsås, à 400-500 g
  • 1 st basilika, kruka
  • 200 g getost
  • Instruktioner

    1. Ansa den färska sparrisen eller tina den frysta. Koka upp lättsaltat vatten i en vid kastrull. Lägg i färsk sparris och sjud 2 minuter, tillsätt lasagneplattorna och koka ytterligare 3 minuter. Fryst, tinad sparris läggs i på samma gång som lasagneplattorna.
    2. Koka upp såsen i en vid gryta. Hacka hälften av basilikan och blanda i tomatsåsen.
    3. Vänd ner lasagneplattor och sparris i såsen, lägg upp i ugnssäker form eller på ugnssäkra tallrikar.
    4. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Lägg en skiva getost på varje portion eller smula över osten. Gratinera högt upp i ugnen 3-5 minuter, tills osten får färg.
    5. Garnera med basilikablad och servera.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben