Snabbfräst potatis med kokosbiff

Serverar: 2 portioner

En god maträtt från thailand

Ingredienser

  • 2 msk matolja
  • 400 g utskuren biff
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 gul lök skivad
  • 350 g potatis
  • 1 msk röd thaicurrypasta
  • 3 dl kokosmjölk
  • 3 limeblad
  • 1 tsk socker
  • 1 msk sojasås
  • Instruktioner

    1. Hetta upp den vegetabiliska oljan i en stor förvärmd wok.
    2. Skiva köttet tunt med en vass kniv. Lägg köttet i woken och snabbfräs i ca 2 minuter. Lägg vitlöken och gullöken i woken och snabbfräs i ytterligare 2 minuter.
    3. Skala och tärna potatisen. Tillsätt potatisen till woken tillsammans med currypastan, kokosmjölken, sojasås, sockret och limebladen och låt det snabbt koka upp.
    4. Sänk värmen, lägg på locket och låt sjuda i ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk.
    5. Servera genast med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben