Snabbgravad lax i ugn

Serverar: 6 portioner

Genom att gnida in laxen med salt, socker och dill får du fram den goda gravningssmaken. Sedan bakas laxen vackert rosa i ugn. Den kan serveras både varm och kall.

Ingredienser

  • 1 kg laxsida, färsk benfri
  • Dill färsk, en knippa
  • ½ dl salt
  • ½ dl socker
  • 2 msk svartpeppar, krossad
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Blanda salt, socker, peppar och grovhackad dill. Gnid in laxen runt om och låt gärna ligga och dra en stund.
    3. Stek i ugn med skinnsidan uppåt i 20 minuter. Ta ut och lossa skinnet.
    4. Servera laxen varm eller kall med lite nyklippt dill ovanpå.
    5. Servera med en härligt knaprig sås på curry och äpple. Nykokta små färskpotatisar passar utmärkt till laxen.

    Liknande recept

    4.2
    4-6
    13

    Kommentarer (1)

    morsan123 31 januari 2009

    Hej den här laxen var jättegod och snabb att göra, vi åt den med kall fluffig fisksås som även den finns här på MK och kokt potatis med sallad till

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben