Snabbgravad ugnstekt lax med persika och fetasallad
Serverar: 4 portioner
Fräscht och härligt sommarrecept!
Servera gärna med ett gott bröd.
Ingredienser
600 g laxfilé med skinn
3 msk råsocker
3 msk salt
Vitpeppar
6 persikor
1 rödlök
100 g fetaost
3 msk färsk mynta
Kallpressad rapsolja
Lite pressad citron
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda socker och salt och klappa in laxens köttsida med det. Peppra väl och låt laxen ligga i en plastpåse i kylen 30 min.
Skölj, kärna ur och skär persikorna i klyftor.
Skala och strimla löken. Smula osten.
Grovhacka myntan.
Blanda allt försiktigt med myntan och droppa över oljan och citronsaft. Salta och peppra väl.
Ta fram laxen ur kylen och lägg den på ett ugnseldfast fat.
Ställ in i ugnen ca 20 min.