Snabbgravad ugnstekt lax med persika och fetasallad

Serverar: 4 portioner

Fräscht och härligt sommarrecept! Servera gärna med ett gott bröd.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé med skinn
  • 3 msk råsocker
  • 3 msk salt
  • Vitpeppar
  • 6 persikor
  • 1 rödlök
  • 100 g fetaost
  • 3 msk färsk mynta
  • Kallpressad rapsolja
  • Lite pressad citron
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda socker och salt och klappa in laxens köttsida med det. Peppra väl och låt laxen ligga i en plastpåse i kylen 30 min.
    3. Skölj, kärna ur och skär persikorna i klyftor. Skala och strimla löken. Smula osten. Grovhacka myntan. Blanda allt försiktigt med myntan och droppa över oljan och citronsaft. Salta och peppra väl.
    4. Ta fram laxen ur kylen och lägg den på ett ugnseldfast fat. Ställ in i ugnen ca 20 min.
    5. Servera med salladen och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben