Snabbjäst rågbröd

Tid: 2 timmar

Gör degen i food processor, jäs och häll direkt i smord form. Voila! Lätt som en plätt!

Ingredienser

  • ½ paket jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk brödkryddor
  • 3 dl ljummet vatten
  • ca 7 dl rågsikt
  • ca 2 tsk margarin till formen
  • Instruktioner

    1. Läg vatten, smulad jäst, salt, brödkryddor, olja och honung i food processorns skål, rör om snabbt. Jäs i 5 minuter. Tillsätt sen rågsikt och blanda med knäppa av och på-metoden tills degen släpper skålen och ser rätt blank ut.
    2. Jäs 30 - 45 minuter i skålen.
    3. Smörj under tiden en brödform med olja eller margarin.
    4. Håll upp degen direkt i formen, släta ut och sprinkla över lite mjöl på toppen. Jäs ca 20 - 30 minuter.
    5. Grädda ca 30 minuter i 200 grader. Låt svalna i duk på galler.
    6. Voila! Gott bröd utan att knåda.... :-)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben