Snabblagad Rabarbermarmelad

Tid: 30 minuter

En marmelad som är lätt att göra. Jag gör alltid 2 satser åt gången så att hela flaskan Certo går åt, men observera 1 sats i taget.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 dl vatten
  • 800 g socker (ca 9,5 dl)
  • ½ msk malen ingefära
  • ½ flaska flytande Certo
  • Instruktioner

    1. Skölj rabarbern och skär i tunna skivor. Lägg i en kastrull och slå på vattnet. Sjud sakta under lock tills rabarbern mjuknar.
    2. Rör ner socker och ingefära och blanda väl. Höj värmen och stormkoka 1 minut. Ta grytan av värmen och rör ner ½ flaska Certo. Skumma väl, fortsätt röra i 5 minuter. Häll upp på burkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben