Snabbrimmad lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Enkel och lättlagad vardagsmat som dessutom är ganska snabb att göra.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 1 msk grovt salt
  • 2 tsk socker
  • 6 potatisar
  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 msk smör
  • Peppar
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk grov, söt senap
  • Instruktioner

    Dela laxfileén i 8 bitar. Strö över grovt salt och socker och låt dra i rumstemperatur i 15 minuter. Skala och skär potatis, morötter och palsternackor i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Torka av fisken och stek ca 3 minuter per sida i en stekpanna med smör. Peppra. Blanda gräddfil och senap, och servera till fisken som kall sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben