Snabbstekt kotlett ed stuvad spetskål, grönsaker och nudlar

Serverar: 4 portioner

Stuvad kål till kött är klassiskt, men här får rätten en spännande asiatisk tvist. Spetskål påminner mycket om vitkål, men bladen är tunnare och smaken lite mildare.

Ingredienser

  • 4 benfria fläskkotletter, ca 500g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 bunt salladslök
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk olja
  • 3 msk japansk soja
  • Stuvad spetskål
  • 1 röd chili
  • 1 spetskålshuvud
  • 400 ml kokosmjölk, 1 burk
  • Saft av 1 lime
  • Salt
  • Tillbehör
  • 200 g nudlar
  • Jordnötter
  • Instruktioner

    1. Spetskål: Rensa chilin och finhacka den. Ta bort de yttersta bladen på spetskålen och skär den i breda klyftor så att de fortfarande hänger ihop vid stocken. Koka upp kokosmjölken i en stor kastrull. Lägg i kålen och låt den koka tills den är mjuk men har lite tuggmotstånd kvar. Tillsätt den finhackade chilin och smaka av med limesaft och lite salt före servering.
    2. Skär kotletterna i tunna strimlor och vitlöksklyftan i tunna skivor. Ansa salladslöken och skär den i 4 cm långa bitar. Halvera tomaterna. Bryn köttstrimlorna i en stor stekpanna eller wok. Tillsätt all lök och tomater och låt det fräsa med en kort stund. Häll i sojan och koka upp.
    3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Servera dem direkt till köttet och kålen. Strö lite jordnötter över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben