Snabbt bovetebröd

Serverar: 1 portioner

Smakrikt bröd med frön som går snabbt att göra. Glutenfritt.

Ingredienser

  • 2 dl krossat bovete
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl linfrön
  • 1 tsk psylliumfrön
  • 1 dl lingonsylt
  • 3 dl filmjölk
  • 1½ msk ljus sirap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skölj det krossade bovetet. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt bovetet. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en jämn smet.
    3. Häll smeten i en smord form och strö över psylliumfrön. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben