Snabbt frukostbröd med russin och vörtkrydda

Serverar: 1 portioner

Ett smakrikt och nyttigt frukostbröd som passar riktigt bra till julen.

Ingredienser

  • 4 dl grahamsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • ½ msk fiberhusk
  • 1 msk krossade linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl pumpakärnor
  • ½ påse vörtkrydda
  • 1 dl russin
  • ½ tsk salt
  • 1 msk honung
  • 3 dl filmjölk
  • 3 msk rapsolja
  • Topping
  • Pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ner filmjölk, honung och rapsolja ii bunken. Arbeta ihop till en smidig deg.
    3. Klicka smeten i en pappersklädd eller bröad bakform, ½ liter. Toppa med pumpakärnor. Grädda brödet längst ner i ugnen ca 40-50 minuter. Låt svalna på ett galler.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben