Snabbt olivsconesbröd

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Bjud gärna med en färskoströra med hackade färska örter.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl matyoghurt
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl färsk, finriven parmesanost (25 g)
  • 1 dl små oliver, helt utan kärnor
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ägg, olja, yoghurt, gärna i matberedare. Rör ihop mjöl, bakpulver, salt och parmesan, blanda det med yoghurtblandningen. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda in oliver och rosmarin.
    2. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper och "fös ihop" till en bulle, ca 12 cm i diameter. Skåra ett kors med mjölad kniv. Grädda långt ner i ugnen ca 25 minuter.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben