Sniglar med hasselnötssmör

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jag delar sniglarna i bitar (då ser det ut som champinjonsbitar) och det är jättegott! En enda gång har det hänt att en gäst skjutit över sitt fat till bordsgrannen men han åt gladeligen upp både sin och hennes portion

Ingredienser

  • 24 sniglar med skal
  • 150 g smör
  • 15 g rökt skinka
  • 2 msk hackad gräslök eller gul lök
  • 20 hasselnötter
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 ½ krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Vitt bröd, typ baguette
  • Instruktioner

    1. Tvätta skalen och låt rinna av. Låt även sniglarna rinna av i en sil under tiden smöret blandas.
    2. Skär skinkan i mycket små tärningar. Hacka löken fint. Mal nötterna i en mandelkvarn. Skala vitlöken som sedan ska pressas. Rör smöret mjukt och smidigt. Tillsätt samtliga ingredienser förutom brödet och blanda väl.
    3. Sätt ugnen på 275°. Stoppa först en liten klick smör i skalet, därefter en snigel och till sist smör igen så skalet blir fullt och snigeln täcks.
    4. Placera sniglarna med öppningen uppåt på snigelassietter eller annan tait form så de inte tippar och gratinera i ugn 8-10 min. Servera därefter sniglarna omedelbart med vitt bröd som tillbehör. Brödet kan brytas och doppas i smöret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben