Snöägg

Till hallonsoppan

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 liter mjölk till kokning
  • Till servering
  • 1 dl krossade mandelbiskvier
  • 1/2 dl blad av blandade örter (kryddtagetes, citronverbena och mynta)
  • Instruktioner

    vispa äggvitan vitt och fluffig med elvisp. häll i socker och vaniljsocker och vispa äggvitan styv och blank. koka upp mjölken i en vid kastrull. spritsa eller klicka ut ett par ägg i taget. sjud ett par ägg åt gången i mjölken. ös äggen försiktigt med mjölk tills marängen är kokt, 1-2 minuter. lägg upp snöäggen på en tallrik med hushållspapper eller fuktig handduk, låt svalna. upprepa tills alla ägg är kokta. Vid servering: häll upp soppan i skålar. lägg i snöäggen och strössla över mandelbiskvier och plockade örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben