Snöägg med passionsfruktszabaione

Serverar: 4-6 portioner

Klassiska luftiga snöägg tillagas snabbt och enkelt på annorlunda vis. Till de söta äggen serveras en fräsch äggkräm med sötsyrlig passionsfrukt och hallon.

Ingredienser

  • 3 stora äggvitor
  • 1 dl socker
  • Passionsfruktszabaione
  • 4-5 passionsfrukter
  • 3 stora äggulor
  • 3-4 msk socker
  • 1 msk pressad citron
  • Garnering
  • 100 g hallon
  • 1-2 passionsfrukter
  • Instruktioner

    Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt vispa en kort stund. Äggvitan ska inte bli för fast. Fördela marängsmeten i koppar som tål mikrovågsugn. Det är enklast att tillaga dem ett i taget. Mikra på full effekt ca 15 sekunder tills de pöser upp över kanten och inte kladdar när du tar på dem med fingret. Stjälp upp dem med hjälp av handen. Zabaione: Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Blanda med resten av ingredienserna i en liten kastrull. Vispa till en fluffig kräm på svag värme eller över ett vattenbad. Ta kastrullen från värmen och fortsätt vispa tills den svalnat något. Lägg upp zabaione och snöägg. Garnera med hallon och passionsfrukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben