Snöägg med passionsfruktssabayon

Serverar: 4-6 portioner

Lätta och luftiga snöägg med en frisk sabayon av passionsfrukt som toppas med hallon.

Ingredienser

  • 3 stora äggvitor
  • 1 dl socker
  • Passionsfruktssabayon
  • 4-5 passionsfrukter
  • 3 stora äggulor
  • 3-4 msk socker
  • 1 msk pressad citron
  • Garnering
  • 100 g hallon
  • 1-2 passionsfrukter
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna till fast skum. Tilllsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa en kort stund. Äggvitan ska inte blir för fast. Fördela marängsmeten i koppar som tål mikrovågsugn. Det är enklast att tillaga dem en i taget.
    2. Sätt in på full effekt ca 15 sekunder tills smeten pöser upp över kanten och inte kladdar när du tar på den med fingret. Stjälp upp snöäggen med hjälp av handen.
    3. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Blanda med resten av ingredienserna i en liten kastrull. Vispa till en fluffig kräm på svag värme eller över vattenbad. Ta kastrullen från värmen och fortsätt vispa tills krämen svalnat något.
    4. Lägg upp sabayon och snöägg. Garnera med hallon och urgröpt passionsfrukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben