Snöbollar med nougat

Serverar: 50 portioner

I mitten av dessa chokladstinna kakor gömmer sig en bit nougat. Kan det bli godare?

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 250 g smör el. margarin
  • 1 äggula
  • 4 msk kakao
  • 200 g Odense nougat
  • Instruktioner

    1. Kör mjöl, matfett, kakao och äggula i en matberedare till en smidig deg.
    2. Rulla 50 små bullar av degen och platta ut dem lite. Lägg en bit nougat i mitten av degplattan.
    3. Nyp ihop degen runt nougaten och rulla till runda bollar.
    4. Lägg dem i kyl i minst 30 min. Sätt ugnen på 175 grader.
    5. Lägg degbollarna på en plåt med bakpapper och grädda mitt i ugnen i 11-13 minuter.
    6. Låt dem svalna. Strax innan de ska serveras pudra dem rikligt med florsocker så att de blir vita som snöbollar.
    7. De går utmärkt att frysa utan florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben