Snoffys ostbullar

Serverar: 25 portioner

Härligt smarriga vetebullar med philadelphiaost och apelsinmarmelad!

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 3 msk olja
  • ½ - 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemumma, nystött
  • 9-10 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 ½ dl apelsinmarmelad
  • ½ dl mald mandel
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt olja, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa i 30-40 minuter.
    2. Ta upp degen på möjat bakbord och arbeta den smidig. Dela i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred på osten och marmeladen, strö över den malda mandeln. Rulla ihop och skär varje rulla i ca 12 skivor.
    3. Sätt ugnen på 225-250 grader. Lägg skivorna med snitt ytan uppåt och låt jäsa i 30-40 minuter. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills de fått fin färg.

    Liknande recept

    35 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben