Ostbullar med oregano

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Bullar som smakar bäst nygräddade, gärna med smör och ost. De är glutenfria.

Ingredienser

  • 2/3 paket jäst (35 g)
  • 3 dl ljummet vatten
  • ½ msk fiberhusk
  • 100 g lagrad ost
  • 1 msk torkad oregano
  • ¾ tsk salt
  • 5 ½ dl glutenfri mjölmix
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen med vattnet och blanda ner fiberhusk. Låt stå och svälla 10 minuter, medan du river osten.
    2. Fortsätt degsättningen med torkad oregano, salt och 4 dl mjölmix och den rivna osten. Arbeta samman degen och häll i ytterligare 1 ½ dl mjölmix.
    3. Strö litet mjöl på bordet och häll ut degen därpå, Rulla ut degen till två längder och dela upp varje längd i 6 bitar. Forma runda bullar och lägg på plåt. Låt jäsa 35 minuter.
    4. Pensla med vatten och strö eventuellt litet oregano på varje bulle. Grädda mitt i ugnen i 250º, ca 10 minuter till lagom färg. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
    5. De går bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben