Bullar som smakar bäst nygräddade, gärna med smör och ost. De är glutenfria.
Ingredienser
2/3 paket jäst (35 g)
3 dl ljummet vatten
½ msk fiberhusk
100 g lagrad ost
1 msk torkad oregano
¾ tsk salt
5 ½ dl glutenfri mjölmix
Instruktioner
Rör ut jästen med vattnet och blanda ner fiberhusk.
Låt stå och svälla 10 minuter, medan du river osten.
Fortsätt degsättningen med torkad oregano, salt och 4 dl mjölmix och den rivna osten. Arbeta samman degen och häll i ytterligare 1 ½ dl mjölmix.
Strö litet mjöl på bordet och häll ut degen därpå, Rulla ut degen till två längder och dela upp varje längd i 6 bitar. Forma runda bullar och lägg på plåt. Låt jäsa 35 minuter.
Pensla med vatten och strö eventuellt litet oregano på varje bulle. Grädda mitt i ugnen i 250º, ca 10 minuter till lagom färg. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.