Scones med oregano i muffinsform
Dessa scones är lite grövre med grahamsmjöl och vetemjöl blandat. De är bakade i en muffinsplåt som omväxling. Om du så önskar, plattar du ut runda kakor på bakplåtspapper på en plåt och delar med ett kors innan de gräddas till traditionell sconesform.
Ingredienser
4 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk bakpulver
100 g smält smör
4 dl filmjölk
Oregano efter smak
1 dl finriven lagrad Västerbottenost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°.
- Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål.
- Rör ner smör, filmjölk, ost och smulad oregano i skålen. Rör till en smidig smet.
- Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i muffinsformar.
- Grädda i mitten av ugnen ca 13 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)