Scones med oregano i muffinsform

Serverar: 12 portioner

Dessa scones är lite grövre med grahamsmjöl och vetemjöl blandat. De är bakade i en muffinsplåt som omväxling. Om du så önskar, plattar du ut runda kakor på bakplåtspapper på en plåt och delar med ett kors innan de gräddas till traditionell sconesform.

Ingredienser

  • 4 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 100 g smält smör
  • 4 dl filmjölk
  • Oregano efter smak
  • 1 dl finriven lagrad Västerbottenost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål.
    3. Rör ner smör, filmjölk, ost och smulad oregano i skålen. Rör till en smidig smet.
    4. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i muffinsformar.
    5. Grädda i mitten av ugnen ca 13 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben