Sockerbullar med vaniljkräm

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Lite jobb, men det är det värt.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 125 g margarin
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 12-13 dl vetemjöl
  • Pensling
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • Fyllning
  • Vaniljkräm
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet och häll i mjölk och värm till 37°. Smula jästen i en degbunke och häll i margarin och mjölkblandningen. Tillsätt strösocker, salt och vetemjöl. Arbeta degen väl och låt jäsa i 30 minuter.
    2. Ta upp degen och knåda den blank och smidig. Kavla ut den till en kaka ca. 0,5 cm tjock. Ta ut runda kakor ca. 12 cm i diameter. Lägg 0,5 msk vaniljkräm (brukar göra den på pulver) på varje kaka. Vik ihop dem i kanterna och lägg bullarna på plåten att jäsa i ca. 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på sockret.
    3. Gräddas i mitten av ugnen i 250° i ca. 7 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Natalias_Mamma 19 maj 2008

    låter jättegott :D

    Irene_DA 28 maj 2008

    En av mina favoriter. Kallas också "Norska Skolbullar". Det var enligt uppgift vanligt att barnen hade med sig dessa till mellanmål i skolan. Kan ju vara en skröna ... men goda är dom.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben