Sockerfri Kanelbulle

Tid: 50 minuter

För alla socker hatare.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • ½ l lättmjölk
  • 1 dl majsolja
  • 1 dl strösötmedel
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 14-15 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • Ljummet vatten
  • 2 msk strösötmedel
  • Kanel
  • 1 ägg
  • lite mjölk
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37 grader Smula sönder jästen i degbunken. Häll över mjölken, oljan, strösötmedlet, ägget och saltet. Arbeta in 12dl mjöl, arbeta degen kraftigt.
    2. Låt degen jäsa ca 40 min. Tag upp degen och arbeta den kraftigt.
    3. Kavla ut i tunn platta. Pensla över hela ytan med vatten, strö på en blandning av kanel och strösötmedel. Rulla ihop degen och gör små bullar, eller en längd.
    4. Lägg bullarna att jäsa under en bakduk. Låt jäsa ca 30 min. Pensla dom med ägg och mjölkblandningen, strö på lite strösötmedel.
    5. Grädda småbullar i 250grader ca 10 min. Längder i 200 grader ca 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben