Sockerfri kanelkaka med frukt

Serverar: 24 portioner

Tid: 40 minuter

Jättegoda och superlätta att göra.

Ingredienser

  • 75 gr smör
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 1,5 dl sötningsmedel
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1,5 dl lättfil
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt fil, ägg och det avsvalnade smöret. Blanda till en jämn smet. Bred ut i en bakpapperskläd långpanna, ca 20x30 cm.
    2. Grädda kakan i 150° i ugnens nedre del ca 20 minuter.
    3. Skär kakan i rutor sedan den svalnat. Servera kakan som den är eller gör små bakelser med frukt och grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben