Sockerfri Matchaglass med ugnsbakade päronhalvor och finriven choklad

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Så Matchaglass blev det igår. Serverat med ugnsbakade päronhalvor och finriven, sockerfri choklad. Och det här glassreceptet kommer hädanefter att tas fram varje gång jag lagar glass. Konsistensen var perfektion. För hela glassatsen som blev cirka två portioner har du ca 370 kcal med hela 54 g protein, 14 g kolhydrater och 10 g fett.

Ingredienser

  • Matchaglass
  • 1 dl äggvita (3 st äggvitor)
  • ca 1.5 dl lätt kvarg
  • ½ dl minimjölk
  • 1 skopa (30 g) vanilj/vit choklad vassleprotein
  • 1 msk mandelsmör
  • 1 msk sukrilett
  • 1.5 tsk matcha
  • Ugnsbakade päronhalvor
  • 4 st päronhalvor i sockerlag (finns på konservburk)
  • 5 rutor sockerfri choklad
  • 1.5 msk kokosolja
  • Instruktioner

    1. Du behöver lägga in frysskålen till glassmaskinen i frysen dagen innan, gör du glassen utan glassmaskin så gör den tidigare på dagen och vispa emellanåt i några timmar. Har du glassmaskin, gör som nedan:
    2. Börja med att sätta på ugnen på 200 grader.
    3. Ta sedan fram en bunke och vispa upp äggvitorna till hårt skum, tillsätt mandelsmör och sötning och vispa igen. Blanda sedan ner proteinpulver, kvarg, mjölk och matcha och vispa igen. Skummet kommer återigen att bli rinnigt.
    4. Ta sedan ur 4 päronhalvor ur sockerlaget och skölj av dem under rinnande vatten – lägg upp dem på aluminiumfolie, häll över lite smält kokosolja och riv sedan choklad över halvorna.
    5. Ställ in dem i ugnen i 15 minuter. Sätt under tiden på glassmaskinen och häll ner glassmeten. Låt den kylas i cirka 15 minuter tills du fått en glass.
    6. Servera sedan glassen med päronhalvorna och ytterligare lite finriven choklad.
    7. En snabb och otroligt, otroligt god efterrätt som kommer serveras många gånger i sommar hos oss.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben